Telemark a l’aula

A la tardor del 2017, amb la finalitat d’acostar els orígens dels esports de neu als nens i donar a conèixer aquesta modalitat de manera cultural, Free Heel Pyrenees va iniciar un programa pioner en el nostre país, basat en introduir el telemark a la setmana blanca que les escoles tenen destinades a l’hivern.

La primera escola pionera en aquest programa va ser l’Escola Bac de Cerdanya, d’Alp, tenint una gran acceptació entre els alumnes, els professors i els pares.

Aquest projecte està format per dos apartats:

TELEMARK A L’AULA:

Consisteix en anar a les escoles i explicar als nens que és la modalitat del telemark, d’on prové i les seves diferents disciplines, amb l’objectiu de que coneguin aquesta modalitat i puguin tenir decisió a l’hora de triar la modalitat per la setmana blanca.

 

SETMANA BLANCA TELEMARKERA:

Un cop feta l’elecció d’aquesta modalitat, Free Heel Pyrenees té com a objectiu fer del telemark i la muntanya quelcom lúdic i educatiu.
El programa de la setmana blanca pot variar segons els dies i les hores estipulades per les escoles, així com la lliure elecció de les activitats extres que es duen a terme durant el curset.
Com a activitat principal es ensenyar-los telemark, combinant-ho amb activitats extres com: la introducció dels coneixements de seguretat en pistes i en muntanya (ús de arva, pala i sonda), geografia, fauna i flora del nostre territori, l’accessibilitat a la neu per persones amb discapacitat i el coneixement de les fases de l’aigua a través de l’anàlisi i la dissecció de boles de neu.
Finalitzant la setmana amb una gimcana per l’estació d’esquí on s’ha dut a terme el programa, relacionat a tots els punts explicats al llarg de la setmana.