Biografia

NOM: Judith Gibert
DATA DE NAIXEMENT: 10/11/1987
LLOC DE NAIXEMENT: Alp, La Cerdanya
PROFESSIÓ: Professora i entrenadora de telemark i esquí alpí
CONTACTE: judith@freeheelpyrenees.com

Nascuda i criada a Alp, un petit poble situat a la Cerdanya, al Pirineu català. Vaig començar a donar els primers passos amb els esquís amb tan sols 2 anys i mig a La Molina. Vaig competir durant 14 anys a nivell nacional i FIS, fins que, finalment vaig decidir encarar els meus estudis a l’ensenyament i a l’entrenament d’aquest esport.

Actualment sóc Tècnic Superior d’esquí alpí i Tècnic Esportiu de telemark nivell II. Això ha fet que pugui gaudir i transmetre la meva passió per aquests esports a diferents indrets del món.
Viatjar sempre sigut una de les meves passions, m’encanta conèixer nous llocs, noves persones… el món és immens i té moltes muntanyes amb unes línies increïbles!

Llavors va ser al 2007 quan vaig anar a fer temporada a Las Leñas (Argentina) on vaig descobrir que realment podia treballar com a professora d’esquí obrint-me les portes a moltes estacions d’esquí del món. Així que vaig anar a treballar a Àustria, on vaig poder combinar la feina amb el freeride… i amb els anys, he passat 5 temporades a Montafon (Àustria), 4 temporades a Valle Nevado (Xile), un hivern a Niseko (Japó) i una a The Remarkables (Nova Zelanda).

Durant l’hivern del 2013 va ser on vaig començar a fer telemark. Al principi em vaig comprar els esquís i les fixacions, i una amiga meva tenia les botes, així que compartíem el material fins que vaig decidir comprar-me les botes!

Durant les primeres temporades vaig aprendre pel meu compte, fent telemark en el meu temps lliure. Va ser a Xile quan vaig decidir centrar-me únicament amb això. Amb l’ajuda de la meva mentora Lena Attorresi, el meu telemark fora pista va millorar moltíssim… i des de llavors, només esquio en telemark.

La primera evolució notable va ser telemarkejant la increïble neu pols del Japó. Un altre important evolució tècnica va ser a Nova Zelanda, durant el curs del nivell I i II de telemark, ja que va ser la primera vegada que vaig rebre consells tècnics reals de professionals. Desprès d’això, em vaig dedicar a entrenar tots els dies, centrant-me en la tècnica, el fora pista i a la iniciació al alpinisme. Les condicions variables de les muntanyes de Nova Zelanda van fer de mi una telemarkera més forta i més complerta tècnicament.

Fins que, a l’hivern del 2016/17’ vaig decidir tornar a la meva muntanya e iniciar un projecte de telemark pioner al nostre país, Free Heel Pyrenees, la primera escola de telemark que es dedica única i exclusivament a l’ensenyament d’aquesta modalitat.
La tornada a casa també va fer que comencés a participar a les competicions de telemark que s’organitzaven arreu del país, obtenint molts bons resultats.